Webinar den 12 maj kl 10.00-11.30 inkl paus.

For English click here.

Teckenspråk som scenspråk – vägar och metoder till högkvalitativt teckenspråk på scen 

Riksteatern Creas vision är att skapa den bästa scenkonsten på svenskt teckenspråk, med och av döva och teckenspråkiga konstnärer och kulturarbetare. Språkarbetet, som nästan alltid innebär att översätta ett skrivet manus till en högkvalitativ version på teckenspråk för scen, är en utmaning som Riksteatern Crea arbetat med att utveckla under åren. Metoderna och lösningarna är lika många som antalet produktioner och målet är att försöka hitta det ultimata arbetssättet. Finns det? Hur ser det i så fall ut? Syftet med webinariet är att ge kulturarbetare en möjlighet att dela erfarenheter med varandra samt ha en diskussion om de utmaningar och möjligheter de upplever, om önskvärda resurser och drömmetoder och om vad som krävs för att utvecklingen av teckenspråk som scenspråk ska fortsätta.

Debbie Z. Rennie presenterar sitt arbete med Alice i Underlandet, 2021.

 Lars Otterstedt presenterar sitt arbete med Romeo och Julia på Gullbacken, 2020.

 Mindy Drapsa presenterar sitt arbete med Hem, 2019.

 Filip Burman presenterar sitt arbete med Superhjältar, 2018.

De fyra presentatörerna diskuterar tillsammans med moderator Mette Marqvardsen frågan om hur vi bör arbeta med teckenspråk på scen

Webinariet är del av EU-projekt ” International Sign – Connecting Deaf Performing Arts” och är därför på Internationella tecken, men med tolkning till svenskt teckenspråk och engelska tal.

 

Anmäl dig till webinaret