Tyst Teater 50-årsjubileumsfirande digital


Program

13.00 – 17.00 SIGN SHOW
Tyst Teater genom tiderna

Många gäster är inbjudna till Sign Show där de berättar de historiska ögonblick genom åren som har varit med Tyst Teater.

Medverkande: Gunilla Wågström Lundqvist, Vineta Lyxell, Gunilla Vestin Wallin, Jianu Iancu, Lars Otterstedt, Mette Marqvardsen, Carlos Müller Villanueva, Tom Fjordefalks, Lisa Hugoson, Barbro Gramén, Debbie Z Rennie, Alexei Svetlov, Josette Bushell Mingo, Anna Lundqvist, Joakim Hagelin Adeby, Juli af Klintberg, Amina Ouahid och Rebecca Drammeh.


17.00 – 18.00 Paus

18.00 – 19.15 Här kommer Pippi Långstrump!
Finns även tillgänglig från klockan kl 18.00 via länk nedan

Riksteaterns Tyst Teater tar med lekfull humor med publiken på en fantasieggande resa genom Pippis värld när Pippi Långstrump för första gången någonsin sätts upp på teckenspråk. Pippi är jättestark men snäll, busig men rättfärdig. Den numera världsberömda Astrid Lindgren har med Pippi skapat en karaktär som talar till både barns och vuxnas fantasi världen över. Med berättelserna om den rödhåriga, fräkniga flickan skildras mänskliga teman som friheten att få leka, rätten att få bestämma över sig själv och fantasins inneboende kraft.

Medverkande: Juli af Klintberg, Bülent Yalcin och Mette Marqvardsen


19.05 – 21.00 Tårtkalas
En återblick på Open Sign som Tyst Teater har ordnat och samtal med projektledare, videohälsningar från våra samarbetspartner, några korta uppträdande samt en avslutning på de 50 scenkonståren. Blicken framåt med det nya namnet presenteras.

Medverkande: Julia Kankkonen (kvällens värd) med Mia Modig, Niklas Andersson, Sarah Remgren och Giuseppe Giuranna 


21.00  Odysséen
Tillgänglig från klockan kl 21.00 via länk nedan

Hösten 2007 presenterade Tyst Teater/Riksteatern, Cirkus Cirkör och Teater Manu från Norge en oförglömlig, nyskapande och visuell explosion av en av världens mest kända berättelser: Odysséen. Äventyr, skratt och kärlek, tragik, skräck och erotik allt finns i Homeros klassiska berättelse om Odysseus återtåg efter det trojanska kriget. Odysséen är en storslagen och visuell uppsättning som ger ytterligare dimensioner till denna tidlösa klassiker. En internationell ensemble av skådespelare och cirkusartister gör det till en scenkonstupplevelse utöver det vanliga för såväl döva som hörande.

Medverkande: Linnea Backgård, Sebastian Embacher, Andreas Falk, Monika Kurincova, Ipek D. Mehlum, Ramesh Meyyappan, Robert ”Rob Roy” Farmer, Alexei Svetlov, Gunilla Vestin Wallin

Hela festivalprogrammet kommer att finns tillgänglig fram tills söndagen den 22 november, kl 23.59.  


Länkar