Buhu och Stank

Tyst Teater är glada att kunna erbjuda publiken möjligheten att ta del av scenkonst hemma från tv-soffan, sängen eller kanske från balkongen. Buhu och Stank finns att streama på Riksteatern Play. Klicka här!


En jubileumsföreställning med skratt och blicken framåt för Tyst Teater 50 år.

Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? Missförstånd och utmaningar väntar. De här blyga och nyfikna samt ambitiösa clowner ger en upplevelse för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer. En varm föreställning med Buhu och Stank.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.

I den här visuella clownföreställningen på det universella clownspråket möter ni de energiska clownskådespelarna Debbie Z Rennie och Niklas Älgen Andersson. Regi av clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg. Manus av Ninna Tersman och Per Sörberg.

Rekommenderas för: barn- och ungdomar, familjer och vuxna personer
Speltid: 40 minuter
Språk: det universella clownspråket

MEDVERKANDE
Debbie Z Rennie
Niklas ”Älgen” Andersson

KONSTNÄRLIGT TEAM
Manus Ninna Tersman
Regi Per Sörberg
Kostymdesign Annika Sundqvist
Maskdesign Anna Olofson
Scenbild Magnus Stage Lind Ingras

Foto Urban Jörén