Dream Boys

Att vara bög är en sak. Att vara döv en annan. Men vad händer när man ingår i båda dessa grupper? Blir resultatet dubbel inkludering, eller hamnar man tvärt om i ett ännu större utanförskap? Med teatern som verktyg inventerade fyra killar under en vecka vid Stockholm Pride 2008 sina erfarenheter av att tampas med hörande och heterosexuella normer, på dessa bygger föreställningen. Dream Boys hade premiär på Pridefestivalen och har efter det även uppförts på Dövas dag i Piteå samt Teaterdagarna i Hallunda.

Dream Boys är en självutlämnande och stark gestaltning, där dånande techno, varvas med monologer, interaktion och öppenhjärtig ärlighet. Dream Boys handlar om stolthet, vilja och mod. Stolthet över sin identitet, viljan att bli accepterad för den man är. Och modet att verkligen komma ut.

Föreställningen följs av ett samtal mellan ensemblen och publiken. Genom det mötet ges en djupare förståelse för den process som lett fram till föreställningen, skådespelarnas bakgrund samt HBTQ-rörelsen och dövvärlden.  öreställningen spelas på både svenskt teckenspråk och talad svenska.

Spelades våren 2009

Medverkande
Medverkande, idé & manus: Johnny Rydh, Oliver Suomela, Tommy Fransson, Thomas Wittwer

Produktion
Regi, idé & koncept: Josette Bushell-Mingo
Teknisk projektledare: Jenny Larsson
Producent: Anna Ljungqvist