Här och nu

I denna kreativa drömvärld har barnen huvudrollerna. I ett magiskt tält tar Tim och Kim med publiken på en kittlande och humoristisk resa till känslan i nuet.

Följ ett spår, en stig, en väg till en kreativ drömvärld där barnen har huvudrollerna. När barnen kliver in i det magiska tältet börjar en kittlande och humoristisk resa till känslan i nuet. Med ett tält som scenografi erbjuder Riksteaterns Tyst Teater en scenupplevelse långt utöver det vanliga. Här och nu är en fullt visuell och interaktiv föreställning med barnen i centrum. Med glädjen och skrattet som universellt språk uppmuntras barnen att använda sina sinnen och utforska de fem elementen, vatten, jord, luft, eld och space (rumslig närvaro) enligt den indiska läran. Här och nu tillåter barnen att distansera sig från det digitala bruset, samverka med varandra genom glädje och skratt för att landa i nuet.

Föreställningen regisseras av Rupesh Tillu som har en masterexamen från Stockholms Dramatiska Högskola. Rupesh har i flera år arbetat i Indien och Sverige för flera teatergrupper, främst för Clowner Utan Gränser. Rupesh är även grundare och konstnärlig ledare för Theatreact som har sin bas i Stockholm.

Niklas Älgen Andersson är utbildad skådespelare på Stockholms Dramatiska Högskola och är för många känd som Älgen. Hos Tyst Teater har Niklas de senaste åren varit aktuell med Lilla Röd, Solapan och Bröderna Marx. Niklas har även jobbat på Orionteatern och Opera Estrad.

Rebecca Drammeh är utbildad skådespelare på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har jobbat på Orionteatern, Riksteatern och Opera Estrad. Hon har medverkat i Tyst Teaters Den magiska fjädern och Apkungen samt Solapan. Rebecca har även medverkat i Teater Turkos Svalorna.

För barn och unga 9-13 år. På turné våren 2017.

MEDVERKANDE
Niklas Älgen Andersson och Rebecca Drammeh

KONSTNÄRLIGT TEAM
Regissör: Rupesh Tillu
Scenografi och kostym: Tanja Honkanen
Mask: Gabriel Nal

Bild: Urban Jörén
Video: Riksteaterns Tyst Teater