Här kommer Pippi Långstrump!

Alla känner väl Pippi Långstrump?! Den starkaste flickan i världen, som bor ensam med sin apa Herr Nilsson och sin prickiga häst Lilla Gubben?! Som bakar pepparkakor på golvet, överbemannar både inbrottstjuvar och poliser och inte alls förstår varför hon ska behöva gå i skolan?!

Riksteaterns Tyst Teater tar med lekfull humor med publiken på en fantasieggande resa genom Pippis värld när Pippi Långstrump för första gången någonsin sätts upp på teckenspråk.

Regissören Debbie Rennie säger att för henne symboliserar Pippi Långstrump frihet och att det är en av anledningarna till att hon vill jobba med föreställningen.

-Det här är en unik chans att på teckenspråk berätta för döva och hörselskadade barn om barns rättigheter. Men också en chans att förmedla att vi måste vara stolta över vårt språk!

Pippi är jättestark men snäll, busig men rättfärdig. Den numera världsberömda Astrid Lindgren har med Pippi skapat en karaktär som talar till både barns och vuxnas fantasi världen över. Med berättelserna om den rödhåriga, fräkniga flickan skildras mänskliga teman som friheten att få leka, rätten att få bestämma över sig själv och fantasins inneboende kraft.

Längd: 1 tim och 15 min. Spelades hösten 2011

Medverkande:
Juli af Klintberg
Bülent Yalcin
Mette Marqvardsen

Produktion:
Regi: Debbie Z. Rennie
Dramatiker: Tora von Platen
Scenografi & kostym: Märta Fallenius
Mask: Eva Rizell
Scenmästare & tekniker: Carina Jernberg
Producent: Mia Modig
Projektledare kommunikation: Inger Jivebäck
Marknadsförare: Emma Berggren
Teknisk projektledare: Jenny Larsson
Pressansvarig: Erica Espling