Tidsspiralen

Hösten 2022 — En dramakomedi om upptäckten av ett bortglömt samhälle

Året är 2100 och döva har helt tvingats anpassa sig till det hörande samhället. Men en dag hittar en hörselskadad tonårig flicka ett USB-minne på sin gammelmormors vind. USB-minnet är fullt av dokument och bilder från ett bortglömt teckenspråkigt samhälle.

Flickan gräver djupare och djupare i hemligheterna för att hitta svar på frågan om när dövsamhället egentligen försvann. Hon inser att försvinnandet av det teckenspråkiga samhället kunde ha förhindrats om man hade gjort saker annorlunda då, för många många år sedan. Lyckligtvis hittar flickan en tidsmaskin som tar henne tillbaka hundra år i tiden och som visar henne vilket liv hon skulle kunna ha haft om hon varit född under dövsamhällets guldålder. Då när det fanns ett eget språk, en identitet och ett eget kulturuttryck. Under tidsresan kämpar hon för att ändra historien – åt rätt håll. Och när flickan kommer tillbaka till år 2100 upptäcker hon en annan verklighet.

Spelas på svenska och svenskt teckenspråk. Manus är skrivet av Jannicke B. Kvitvær och för regi står Filip Burman som tidigare regisserat Superhjältar för Riksteatern Crea.

På turné hösten 2022.

Vill du ha föreställningen till din ort? Kontakta din lokala teater- eller dövförening.

 

Medverkande

Jade Osbeck
Mette Marqvardsen
Vivian Cardinal

 

Konstnärligt team

Manus — Jannicke Kvitvær
Regi — Filip Burman
Scenografi — Lars Otterstedt
Kostym — Tanja Honkanen
Mask — Anna Olofson
Dramaturgi — Lisa Lindén
Ljusdesign — Peter Lundin

——

Rekommenderas för: Vuxna
Språk:
 svenskt teckenspråk, svenska
Premiär: 22 oktober 2022

Foto: Markus Gårder