Trollstigen

Ett interaktiv äventyr i den magiska skogen som härjas av sagoväsen.

I det här sagoäventyret som utspelar sig ute i skogen får publiken träffa en gammal gumma som sedan länge bor ensam i ett litet torp nära trollskogen där ingen människa längre vågar gå in i. I skogen härjar några av våra mest välkända mytologiska väsen som troll, häxor, vättar, jättar och dansande älvor. Så har det inte alltid varit men sedan en trollfamilj från en avlägsen trollskog, som drabbats av ett åsknedslag, flyttat in i skogen händer där nu ständigt mystiska och skrämmande saker.

Den gamla gumman vill bjuda publiken på hembakade bullar men man vet aldrig vad som händer med troll i närheten. Kanske stjäls bullarna av trollen? I så fall måste publiken hjälpa den stackars gumman och följa efter trollen och försöka få fat i bullarna. Lyckas det så att vi får fika i lugn och ro?

De underliggande ämnen som vi får reflektera kring är de om livets mest grundläggande behov som kärlek, vänner, mat och boende.

Denna unika familjeföreställning som vänder sig till de små och de stora med barnasinnet kvar sker ute i skogen. Oavsett regn, sol eller vad än vädergudarna har planerat så genomförs föreställningen ändå. Spelas av både professionella och amatörskådespelare.

En samproduktion mellan Riksteatern Crea och Örebro Teater i samarbete med SIMA Folkhögskola.

Svensk turné maj. Vill du ha föreställningen till din ort? Kontakta din lokala förening – eller oss om du representerar en förening. Sista beställningsdatum 1 februari.

Medverkande:
Debbie Z. Rennie
Jamila Ouahid
Bülent Yalcin

Manus: Teaterinvest
I bearbetning av: Lars Otterstedt

Rekommenderas för: Förskoleklass och uppåt samt familj
Språk: svenskt teckenspråk
Premiär: 2 maj 2021

Foto: Urban Jörén
Illustration:
Søren Bro Sparre