Trollstigen

Ett interaktiv äventyr i den magiska skogen som härjas av sagoväsen.

I det här sagoäventyret får publiken träffa en gammal gumma som sedan länge bor ensam i en liten stuga nära trollskogen dit ingen människa längre vågar gå. I skogen bor några av våra mest välkända mytologiska väsen som troll, häxor, vättar, jättar och dansande älvor. Sedan nya troll har flyttat in i trollskogen händer där nu ständigt mystiska och underliga saker.

I skogen vill den gamla gumman bjuda publiken på hembakade bullar och saft. Doften av bullarna lockar fram de hungriga trollen som också blir sugna och busiga som de är kan de inte låta bli att roffa åt sig bullarna. Gumman och publiken bestämmer sig för att leta upp tjuvarna och ta tillbaka deras bullar. Under jakten stöter gumman och publiken på olika hinder, naturväsen och en och annan klurig gåta som måste lösas. När de väl hittar trollen och bullarna så uppdagas en sorglig historia. Barnen och gumman förstår varför trollen knyckte bullarna och istället för att straffa dem så bjuder gumman trollen och alla sagoväsen i skogen på fika. För som tur är räcker bullarna till alla.

När denna interaktiva uteföreställning avrundas med en stund i gemenskap finns tid att reflektera kring livets grundläggande behov, såsom kärlek, familj, vänskap och kanelbullar.

Denna unika familjeföreställning vänder sig till de små och de stora med barnasinnet kvar sker ute i skogen. Oavsett vad vädergudarna har planerat så genomförs föreställningen ändå.

En samproduktion mellan Riksteatern Crea och Örebro Teater i samarbete med SIMA Folkhögskola.

Medverkande:
Debbie Z. Rennie
Jamila Ouahid
Bülent Yalcin

Manus: Teaterinvest
I bearbetning av: Lars Otterstedt

Rekommenderas för: Förskoleklass och uppåt samt familj
Språk: svenskt teckenspråk
Premiär: 2 maj 2021
Riksteaterturné 2 maj – 30 maj

Foto: Urban Jörén
Illustration:
Søren Bro Sparre

 

Turnéplan och biljetter

 

Debbie Z. Rennie, skådespelare
Debbie Z. Rennie har stor erfarenhet från teatervärlden både i Sverige och USA. Hon är också en av världens främsta teckenspråkspoeter. För Riksteatern Crea har Debbie tidigare regisserat Apkungen (2013), Parismiddagen (2018) och Romeo och Julia på Gullbacken (2020).
Jamila Ouahid, skådespelare
Text på väg
Bülent Yalcin, skådespelare
Text på väg
Lars Otterstedt, manusbearbetning och regi
Regi, scenografi, kostym och skådespeleri, Lars Otterstedt har under åren jobbat med det mesta inom teater. Hos Riksteatern Crea har han senast regisserat Vargen och glaskulan (2019) och gjort kostymdesign till Romeo och Julia på Gullbacken (2020).
Theresa Sulemana, kostym
Text på väg