Tyst Teater 50 år Jubileum

Riksteaterns Tyst Teaters 50 år jubileum den 21 november 2020

Från en liten spirande teatergrupp av unga amatörer till att bli en del av Riksteatern på professionell nivå, med det gemensamma målet att leverera scenkonst på teckenspråk. Hoppa upp i soffan och åk med Tyst Teater tillbaka i tiden i vår signshow där vi ringer gäster som har varit skådespelare, producenter eller konstnärlige ledare hos oss under de fem decennierna från 1970 till och med 2010.

När tidsresan är över drar Pippi oss med in i föreställningen från 2011 ”Här kommer Pippi Långstrump”, som blir tillgängligt gratis för alla i 24 timmar.

Efter att världens starkaste tjej har underhållit oss ska vi fördjupa oss i nutiden och framtiden. Vad bjuder den kommande tiden oss på? Häng med när vi firar med tårtkalas och träder in i vår nya kostym. Vi kommer nämligen att avslöja vårt nya namn!

Missa inte detta enastående firande som genomföras digitalt!


I år firar dövscenkonsten i Sverige 50 år! 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk.

Se Tyst Teaters första föreställningen från 1970 ”Att vara döv i Sverige” på Døvefilms hemsida.


Under jubileet lanseras en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete. Kan du inte vänta? Här kan du läsa historien om Tyst Teater och alla produktioner genom åren.


Till dig som har köpt biljett i våren

Ni kommer självklart att få era pengar tillbaka, dock behållas serviceavgiften av Tickster. Den digitala festen kommer att vara gratis för alla.

Just nu har Tickster en överbelastning med flera inställda evenemang. Det kan ta upp till tre veckor innan ni får pengar tillbaka. Ni behöver inte göra något, pengarna kommer automatiskt att betalas tillbaka till de konto ni betalat ifrån.


Har du frågor eller funderingar? Kontakta os gärna på tystteater@riksteatern.se!