Riksteatern Creas föreställningar

Med omsorg för publiken, personalen och alla eldsjälar som jobbar med våra produktioner och med anledning av coronavirusets framfart är alla vårens föreställningar inställda. Det inkluderar även Riksteatern Creas 50 årsjubileum som skjuts fram till 21 november 2020.


I år firar dövscenkonsten i Sverige 50 år! 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Riksteatern Crea och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Riksteatern Crea ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Det firar vi bland annat med att sätta upp Buhu och Stank  – en visuell jubileumsföreställning på det universella clownspråket. Riksteatern Crea är glada att kunna erbjuda publiken möjligheten att ta del av scenkonst hemma från tv-soffan, sängen eller kanske från balkongen. Buhu och Stank finns att streama på Riksteatern Play. Klicka här!

Romeo och Julia på Gullbacken har premiär hösten 2020. På äldreboendet möter vi den ensamma döva Johanna som inte har tillgång till sitt eget språk, teckenspråk, tills Roberto, som också är döv, flyttar in. Äntligen vaknar Johanna till liv igen. Bland passion, Shakespeares blankvers, okunnig vårdpersonal och oförstående anhöriga får kampen för den hemliga kärleken ännu mer glöd. Romeo och Julia på Gullbacken är en föreställning om kärlek i livets slutskede och längtan som vi alla bär inom oss. Föreställningen lyfter ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg har vi rätt till vid ålderns höst?

Vi har även tidigare produktioner som fortfarande går att beställas och arrangeras. Dessa produktioner är: The Earth, Hem och Peter Pan. Kontakta gärna oss för mer information!

Varmt välkomna till Riksteatern Crea!